Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Lasagne s lilkem a čerstvými rajčaty

Lasagne s lilkem a čerstvými rajčaty

4.2/5 Počet hodnocení: 38
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1406 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 217 g
Tuky 33 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lilek před zapékáním opečte na oleji. Díky chybějícímu bešamelu nejsou tyto lasagne tolik pracné.

Suroviny

lilek 2 ks
velká
lasagne (těstovina) 250 g
crescenzo
bazalka
strouhaný
olivový olej

Postup

1

Pokrájejte 2 lilky na centimetrové plátky, potřete je olejem a opékejte je na nepřilnavé pánvi minutu po každé straně.

2

Nakrájejte 4 velká rajčata na kostičky a osolte.

3

V zapékací nádobě vymazané olejem střídejte vrstvy vaječných lasagní (celkem 250 g), rozdrobeného sýra crescenza (či jiného čerstvého smetanového sýra, celkem 250 g), lilku, rajčat, lístků bazalky a strouhaného pecorina nebo parmazánu do spotřebování přísad.

4

Pokapejte olivovým olejem, opepřete a pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 15 minut zakryté alobalem, odkryjte a pečte dalších 15 minut.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...