Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Lečo s vejcem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 9
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1152 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 74 g
Tuky 63 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lečo je prostá, chutná, a hlavně rychlá a snadná letní večeře, v níž využijete čerstvou zeleninu, ať už koupenou, či z vlastní zahrádky. S poměry použité úrody můžete koneckonců improvizovat podle chuti, ale pokud nejste zapřisáhlí vegetariáni, uzeninu rozhodně nevynechávejte ani nešiďte, dodává pokrmu tu správnou chuť i vůni. 

Suroviny

nejlépe slovenská
nebo podle velikosti
vepřové sádlo 2 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
maďarská (lze použít i jinou uzeninu, třeba i měkký salám)
vejce 3 ks
čerstvý, k podávání

Postup

1

Cibuli nakrájejte nadrobno, papriky zbavte semen a nakrájejte na kratší proužky, rajčata nakrájejte nahrubo. V široké a hluboké pánvi rozpalte sádlo a nechte na něm zesklovatět cibuli. Přidejte papriky a krátce poduste. Přidejte rajčata, osolte, opepřete, zakryjte a nechte za občasného míchání 10 minut dusit. 

2

Mezitím nakrájejte klobásu na kolečka a vmíchejte k leču a prohřejte. Nakonec ztlumte plamen, do leča rozklepněte vejce, nemíchejte, jen je osolte a opepřete, přiklopte a ještě 2–3 minuty duste. Podá-vejte s chlebem.

NĚCO NAVÍC
I s tak obyčejným jídlem, jako je lečo, se dají dělat divy. Cibuli můžete opékat na slanině (pak nedávejte uzeninu), klobásu doporučujeme opéct předem na pánvi a přidat ji do leča pěkně křupavou před vejci, stejně tak můžete rozklepnutá vejce do jídla vmíchat, nebo je nejdříve míchaná opéct na pánvi. Naše testerka pro lepší barvu a chuť přidala i plechovku konzervovaných rajčat. Případně namísto vajec nalijte do leča smetanu ke šlehání.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/8

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč