Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Lehký zeleninový vývar se špaldovým kapáním

Lehký zeleninový vývar se špaldovým kapáním

4.3/5 Počet hodnocení: 14
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 948 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 94 g
Tuky 44 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemný vývar umí díky různé zelenině (nestříkané, ze zahrádky) měnit chuť.

Suroviny

sezónní, čerstvá - např. jarní cibulka, cuketa, ředkvička, kedlubna, hrášek, karotka s natí
olivový olej 2 PL
nejlépe bio
sůl mořská
jedlé květy
sedmikrásky na ozdobu
Na nočky
bio celozrnná špaldová
vejce 1 ks
bio
sůl
pepř
polisovaný
bylinky
na dochucení
strouhaný, na dochucení

Postup

1

Všechny suroviny na nočky smíchejte se 40 ml studené vody. Řádně propracujte a nechte 15 až 20 minut stát.

2

V hrnci rozehřejte olej a osmahněte na něm najemno nakrájenou zeleninu.

3

Smažte minutu dvě, zalijte asi  litrem vroucí vody, přidejte bujon, sůl a povařte nejdéle deset minut, abyste zelenině zachovali živiny i barvy.

4

Nočky zavařujte rovnou do vroucí polévky; vykrajujte je lžičkou, případně protlačujte přes lis na halušky. Povařte tři až pět minut, dochuťte a ozdobte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/6

Komentáře

23.01.2008 07:56
Recept se nachází v č. 6/07, str.59

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...