Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Lepkavá BBQ křídla
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 28
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4503 kcal
Bílkoviny 316 g
Sacharidy 87 g
Tuky 319 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pozor, tahle lepkavá křidýlka jsou vysoce návyková a BBQ omáčka jim dodá ten pravý šmrnc. Lepkavá kuřecí křídla jsou senzačním pohoštěním pro větší společnost přátel, kteří se ovšem nebojí umazat jídlem prsty. I když věříme, že tato neodolatelná lepkavá křidýlka z trouby neodradí ani tu největší fajnovku.

Suroviny

Na marinádu
olivový olej 2,5 PL
worcesterská omáčka 2 PL
nebo limetová šťáva
Na BBQ omáčku
sójová omáčka 1 PL
česnek sušený ½ ČL
sušená cibule ½ ČL
ústřicová omáčka 25 ml
med 1 PL
z půlky citronu nebo limety
K podávání
ředkvičky
řapíkatý celer
stonky s lístky
fazolky zelené
prohřáté v páře
Na dip
majonéza 2 PL
sůl

Postup

1

Z křídel za posledním kloubem odkrojte špičky bez masa a zbylou část rozdělte v prostředním kloubu napůl. Špičky můžete schovat do mrazáku na kuřecí vývar.

2

Smíchejte suroviny na marinádu a naložte do ní maso. Nechte nejméně 30 minut v pokojové teplotě nebo až 24 hodin v lednici. Pokud kuře dáte do lednice, nechte je před další úpravou dojít do pokojové teploty. Suroviny na BBQ omáčku smíchejte v rendlíku. Troubu rozehřejte na 180 °C.

3

Kuře vyjměte z marinády a rozprostřete je na plech. Potřete maso BBQ omáčkou a dejte na 15 minut do trouby.

4

Potom vyndejte, výpek opatrně slijte a přidejte jej do BBQ omáčky v rendlíku. Omáčka se tím trochu rozředí, ale i ochutí: postavte ji na mírný oheň a nechte zredukovat. Maso vraťte do trouby a pečte dál.

5

Na dip v menší misce pomačkejte vidličkou (nastrouhejte) sýr, přidejte smetanu a majonézu a společně promíchejte. Podle chuti dosolte a okyselte citronovou šťávou.

6

Po dalších 15 minutách otočte křídla a potřete omáčkou z druhé strany. Na posledních 15 minut otočte znovu navrch, potřete a dopečte. Podávejte se zeleninou a dipem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/4

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč