Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Letní krupicová kaše s ovocem a čokoládou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Velmi snadné Na 2–3 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1017 kcal
Bílkoviny 36 g
Sacharidy 159 g
Tuky 25 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krupicová kaše je hitem celý rok, ale pokud už vás trochu omrzelo klasické servírování s kakaem, moučkovým cukrem a máslem, máme pro vás tip, jak ji proměnit v letní senzaci. Zkuste náš osvědčený a zaručený recept na nejjemnější krupicovou kaši, jakou jste kdy jedli, a ozdobte ji malinovým pyré, letním ovocem a tmavou čokoládou. Rozplynete se blahem!

Suroviny

mléko 2 hrnky
+ na zředění
slazené nebo slazená zahuštěná smetana (salko, piknik, jesenka)
krupička dětská 4 PL
krupice kukuřičná 4 PL
sůl 1 špetka
K podávání
nebo rozmačkané maliny, krátce svařené s trochou cukru
ovoce
podle chuti a sezony (my zvolili jahody, borůvky a fíky)
tmavá čokoláda
nasekaná

Postup

1

Mléko a kondenzované mléko nalijte do rendlíku a vmíchejte do něj oba druhy krupice,
sůl a chia semínka. Nechte 30 minut odstát. Poté zahřejte a míchejte do doby, než kaše zhoustne. Pokud je příliš hustá, zřeďte ji mlékem.

2

Rozdělte do talířů, ozdobte malinovým rozvarem, ovocem a čokoládou a ihned podávejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/6

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...