Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Letní polévka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné Por 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1619 kcal
Bílkoviny 94 g
Sacharidy 130 g
Tuky 65 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Blesková zelená polévka představuje ten nejlepší start letního oběda.

Suroviny

olivový olej 2 PL
mrkev 2 ks
střední, na kostičky velikosti sousta
jarní cibulka 6 ks
bílá část na kolečka
česnek 2 stroužky
podrcený nebo na plátky
sůl
pepř
čerstvě mletý
vývar kuřecí 1 l
na špalíky
hrášek cukrový 120 g
nakrájený našikmo
mražený hrášek hrnek
vejce 3 ks
strouhaný + k servírování
překrájený
na dochucení

Postup

1

Olej rozehřejte ve větším hrnci, přidejte mrkev, jarní cibulku a česnek a na mírném až středním plameni opé- kejte do změknutí, trvá to asi 10 minut. Osolte, přilijte vývar a přiveďte k varu. Přidejte chřest, oba hrášky a vařte 2 minuty, aby vše zůstalo na skus.

2

Mezitím prošlehejte v hrníčku parmazán, vejce, špetku soli a 1 lžíci vody. Ztlumte plamen na minimum a vmíchejte do polévky špenát a potom jemně i vaječnou směs a nechte stát, aby se vejce zatáhlo. Dochuťte solí, pepřem, citronovou šťávou a podávejte sypané nastrouhaným parmazánem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/6

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...