Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Linecké záviny
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 57
Do hodiny Velmi snadné Na 4 záviny

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5418 kcal
Bílkoviny 80 g
Sacharidy 586 g
Tuky 283 g
Vláknina 69 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá finta pro všechny, kteří milují linecké, ale nechce se jim vykrajovat a slepovat kolečka, hvězdičky, srdíčka... V tomhle případě totiž stačí vyválet z těsta čtyři obdélníky a máte hotovo! 

Suroviny

máslo 250 g
vyškrábnutá dřeň
+ trocha na poprášení
sůl 1 špetka
škrob 50 g
kukuřičný, lze nahradit bramborovým
rybízový džem 400 g

Postup

1

Máslo, vanilku, moučkový cukr a sůl zpracujte v kuchyňském robotu, přidejte žloutky a krátce zapracujte, pak přisypte mouku, škrob a opět krátce zpracujte na hladké těsto.

2

Pak je ještě rychle zpracujte rukama na pracovní ploše, poté z těsta vytvořte kouli, zabalte ji do potravinářské fólie a dejte minimálně na 1 hodinu do chladničky.

3

Troubu předehřejte na 190°C. Těsto rozdělte na 4 díly a každý vyválejte na obdélník 35 x 10 cm, okraje ozdobně zařízněte rádýlkem. Obdélníky přeneste na plechy vyložené pečicím papírem. Střed každého z nich podélně potřete džemem tak, aby vám zůstaly nepotřené 2cm okraje na každé straně. Kraje poté přehněte přes potřené těsto a lehce přitlačte vidličkou.

4

Vložte do trouby a pečte 15 minut dobleda, nechte vychladnout a krájejte na zhruba 3cm silné proužky. Pocukrujte. 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/12

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč