Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Linguine s kuřecím ragú, cuketami a šafránem

Linguine s kuřecím ragú, cuketami a šafránem

3.6/5 Počet hodnocení: 20
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3829 kcal
Bílkoviny 143 g
Sacharidy 554 g
Tuky 105 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krémové kuřecí ragú osvěžte mladými cuketami a nasekanou pažitkou.

Suroviny

mrkev ½ ks
řapíkatý celer ½ ks
cibule ½ ks
mléko 100 ml
sůl
pepř
šafrán 5 ks
nitky
cuketa 300 g
malé
linguine 320 g
pažitka
nasekaná

Postup

1

Nakrájejte 200 g kuřecích prsou na nudličky. Opékejte je asi 4 minuty na 60 g másla a lžíci olivového oleje spolu s 1/2 mrkve, 1/2 celerového řapíku a 1/2 cibule, nakrájenými nadrobno. Zaprašte lžičkou hladké mouky, zalijte 100 ml mléka, rozmíchejte, osolte, opepřete a vařte asi 10 minut. Přidejte 50 ml teplého mléka, v němž jste máčeli 5 nitek šafránu, a 300 g malých cuket nakrájených na kolečka a vařte dalších 5 minut. Smíchejte s uvařenými čerstvými linguine nebo jinými dlouhými slabšími těstovinami a posypte nasekanou pažitkou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...