Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Losos v krémové omáčce s česnekem
Losos v krémové omáčce s česnekem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Losos v krémové omáčce s česnekem

4.6/5 Počet hodnocení: 23
Do 45 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4352 kcal
Bílkoviny 231 g
Sacharidy 279 g
Tuky 238 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Losos a smetana? My říkáme ano! Losos se smetanovou omáčkou a těstovinami je kombinace, která chytne za srdce každého. Je to rychlé jídlo z jedné pánve, o které se podělí rovnou čtyři strávníci. Smetanové těstoviny s lososem jsou recept k nezaplacení.

Suroviny

olivový olej 2 PL
losos 4 filety
bez kůže
sůl
pepř
čerstvě drcený
malá, na kostičky
česnek 6 stroužků
najemno
suché
sušená rajčata 150 g
okapaných a nakrájených
pappardelle 330 g
nebo jiné dlouhé těstoviny, čerstvé
strouhaného

Postup

1

V hlubší větší pánvi rozehřejte olej. Filety lososa osolte a opepřete a opečte z obou stran na pánvi, dokud není hotový tak, jak jej máte rádi. Jakmile je hotový, vyndejte ho z pánve, dejte stranou a uchovejte v teple.

2

Do pánve ke šťávě z lososa dejte rozehřát máslo, přidejte cibuli a opékejte, dokud cibule nezprůsvitní. Přihoďte česnek a společně opečte, až se česnek rozvoní (asi 1 minutu). Vlijte víno a vařte, až se víno lehce zredukuje. Přidejte sušená rajčata a ještě dvě minuty zprudka vařte.

3

Ztlumte oheň. Přilijte smetanu, přiveďte omáčku k varu a přidejte těstoviny, společně mírným varem vařte, dokud se těstoviny neuvaří a nevstřebají část omáčky. Nakonec vmíchejte baby špenát, aby zavadl, a parmazán a do pánve vraťte filety lososa. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/10

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...