Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1250 kcal
Bílkoviny 104 g
Sacharidy 8 g
Tuky 85 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ryba na čínský Nový rok symbolizuje prosperitu – neměli byste ji proto vynechat. Ani mikrovlnka, symbol atomového věku, na tradici nic nezmění...

Suroviny

losos 450 g
nebo bělomasá ryba, např. treska
zázvor (čerstvý) 1 PL
nastrouhaný
jarní cibulka 3 PL
nakrájená na co nejmenší proužky
sójová omáčka 3 PL
rostlinný olej 1 PL
sezamový olej 2 ČL
Na ozdobu
koriandr čerstvý 1 hrst
čerstvý

Postup

1

Rybu osušte kuchyňským papírem a nakrájejte na větší kousky. Vložte je do nádoby vhodné do mikrovlnné trouby a rovnoměrně posypte zázvorem. Nádobu pevně oviňte fólií a na nejvyšším stupni vařte tři až pět minut (podle toho, jak moc uvařenou máte rybu rádi).

2

Vyjměte a nechte minutu stát. Slijte případnou tekutinu, maso posypte cibulkou a zakapejte sójovou omáčkou.

3

V pánvičcce rozpalte oba druhy oleje a za horka jimi přelijte rybu. Posypte natrhanými lístky koriandru nebo petrželky a okamžitě podávejte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/2

Komentáře

06.09.2008 21:32
Koriandr ani petrželku jsem neměla poruce, ale i bez nich losos chutnal výborně.
31.08.2007 10:39
Recept se nachází v č.2/05, str.42

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...