Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Louhovaná bulka se šunkou a rychle naloženými ředkvičkami
Louhovaná bulka se šunkou a rychle naloženými ředkvičkami
ZDROJ: Image Professionals
sdílet:

Louhovaná bulka se šunkou a rychle naloženými ředkvičkami

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné Pro 1 osobu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1366 kcal
Bílkoviny 79 g
Sacharidy 233 g
Tuky 2 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když bylo v lednici vymeteno, poslední záchranu představoval chleba s hořčicí. Tohle je naše verze de luxe. Louhovaná bulka ovšem neobsahuje pouze hořčici, najdete v ní ještě krůtí šunku a rychle naložené ředkvičky. 

Suroviny

louhovaná bulka
hořčice hrubozrnná 1 ČL
nejlépe s medem
bylinky
mikrobylinky na posypání
Na naložené ředkvičky
ředkvičky 16 ks
jablečný ocet 160 ml
sůl 2 ČL
pažitka
nasekaná

Postup

1

Začněte ředkvičkami (uvedené množství vystačí na více než jeden sendvič, můžete je však podávat všude, kde byste si dali kyselou okurku). Ředkvičky nakrájejte na tenké plátky. V míse smíchejte ocet, cukr a sůl do rozpuštění, přidejte ředkvičky a pažitku. Nechte zcela ponořené ředkvičky stát 30 minut.

2

Louhovanou bulku rozřízněte a spodní díl pomažte hořčicí. Posypte mikrobylinkami a obložte šunkou. Část ředkviček vyjměte z nálevu a nechte okapat. Položte ředkvičky na šunku a přiklopte horním dílem pečiva.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/9

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč