Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Lutyšská káva
Lutyšská káva
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Lutyšská káva

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6257 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 539 g
Tuky 432 g
Vláknina 48 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kávové osvěžení s kouzelnickým trikem!

Suroviny

lze nahradit hodně tučnou zakysanou smetanou
zmrzlina 1 l
kávová
káva 6 ks
silné malé espresso 6x
sušenky 6 ks
kulaté skořicové sušenky, lze nahradit jinými oblíbenými
na posypání, lze nahradit skořicí

Postup

1

Ušlehejte smetanu. V jiné misce utřete crème fraîche nebo chef de crème s moučkovým cukrem a vmíchejte ho do šlehačky.

2

Cukrářský sáček naplňte připraveným krémem a umístěte do chladu.

3

Připravte 6 kopečků kávové zmrzliny na talíř a vložte do mrazáku.

4

Horkou kávu nalijte do vysokého poháru, přidejte kopeček kávové zmrzliny a poté skořicovou sušenku. Ozdobte šlehačkovým krémem a poprašte kakaem. Ihned servírujte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/7

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...