Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Maďarský rybí guláš
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.7/5 Počet hodnocení: 18
Do hodiny Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2181 kcal
Bílkoviny 193 g
Sacharidy 35 g
Tuky 135 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kapr, jak ho neznáte anebo připravte si dokonalý kapří gulášek!

Suroviny

kapr 1 kg
filety bez kůže
sůl
pepř
čerstvě mletý
slunečnicový olej 3 PL
nadrobno
na nudličky
kopr 1 PL
nasekaný
petrželka 1 PL
nasekaná hladkolistá
rýže dušená
nebo chléb k podávání

Postup

1

Zbavte kapra největších kostí a nakrájejte ho na kostky o hraně 2,5 cm. Osolte, opepřete a obalte je v hladké mouce. V oleji opékejte po částech 3–4 minuty dozlatova.

    2

    Do kastrolu dejte cibuli a opékejte 3 minuty dosklovita. Přidejte nakrájenou papriku a míchejte další 4 minuty, až trochu změkne. Vmíchejte sladkou papriku a po minutě zalijte vínem. Přiveďte k varu a vařte asi 3 minuty, až se trochu odpaří. Vraťte kapra a přidejte bylinky, případně dosolte.

      3

      Vmíchejte zakysanou smetanu a už jen prohřejte těsně pod bodem varu. Podávejte s dušenou rýží nebo s chlebem.

      NĚCO NAVÍC

      • Každý guláš je lepší druhý den. Ještě před přidáním smetany ho dejte do chladu, pak ohřejte a vmíchejte smetanu.
      • Další snadné recepty na rybí pokrmy najdete v kuchařce Ryby a plody moře z Edice Apetit.

      Související články

      Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/3 spolu s mnoha dalšími recepty

      Autor: redakce Apetitu

      Apetit 2012/3

      Apetit magazín

      Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
      • Tipy a triky

      Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

      Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...