Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.6/5 Počet hodnocení: 50
Do 30 minut Velmi snadné Na cca 25 šneků nebo 50 kuliček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3561 kcal
Bílkoviny 43 g
Sacharidy 258 g
Tuky 276 g
Vláknina 50 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Recept mi předala maminka a té zase její maminka. Nejlepší na něm je, že se z něj dají udělat kuličky i šneci,“ prozrazuje Jarmila Křížová z Cukrářství a perníkářství Pusinka.

Suroviny

Na makovou hmotu
sezamová semínka 50 g
mák mletý 50 g
sušené švestky 50 g
odpeckované, umleté v mlýnku na maso nebo najemno rozsekané v robotu
med 100 g
tekutý
Na kokosovou hmotu
+ navíc na obalení
med 100 g
tekutý
máslo 100 g
rum 2 PL

Postup

1

Promíchejte přísady na makovou hmotu. Zvlášť promíchejte suroviny na kokosovou hmotu.

2

Makovou hmotu rozválejte mezi dvěma mikrotenovými sáčky nebo archy potravinářské fólie. Potřete ji zlehka kokosovou náplní.

3

Opět přiložte mikroten (nebo fólii) a hmotu válečkem vyrovnejte. Stočte jako roládu, obalte v kokosu a nechte ztuhnout v lednici. Potom krájejte
na 1cm silná kolečka – šneky, které můžete vložit do papírových košíčků.

4

Z obou hmot také můžete vytvarovat kuličky. Ty kokosové pak obalte ve strouhaném kokosu.

NĚCO NAVÍC
Pro ještě větší efekt ozdobte kuličky sušenými brusinkami. Kousky zatlačte shora lehce do hmoty, aby při manipulaci neodpadly.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/12

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...