Maminčiny buchty s povidly vyžadují během přípravy trochu více péče, ale uvidíte, že se vám toto úsilí mnohonásobně vrátí v podobě lahodné chuti. Jsou nadýchané, voňavé, zkrátka fantastické. Teplá pocukrovaná buchta a k tomu sklenice mléka – to je jako z pohádky o Honzovi!
Suroviny
Postup
Ze lžíce mouky, droždí, krupicového cukru a teplého mléka připravte kvásek.
Až vzejde, spojte ho s ostatními přísadami a uhněťte měkké soudržné těsto.
Nechte ho na teplém místě asi hodinu kynout na dvojnásobný objem.
Potom z těsta na pomoučněném válu vyválejte placku silnou 1 cm a nakrájejte čtverečky 6 x 6 cm.
Povidla rozmíchejte s rumem a perníkem.
V pekáči rozpusťte tuk. Náplň klaďte na připravené čtverce těsta a zabalte je.
Buchty pak vyválejte v rozpuštěném tuku a klaďte je do pekáčku spojem dolů.
Nechte je ještě asi půl hodiny znovu kynout a potom pečte při 180 ºC asi 30 minut dozlatova.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Moravské menu našich babiček(4 recepty)
- 10 dokonalých receptů z kynutého těsta(10 receptů)
- Česká kuchyně – koláče, buchty a moučníky(45 receptů)
- Jako od maminky: 36 ověřených tradičních receptů(36 receptů)
- 40x povidla a co s nimi!(40 receptů)
- 32 ověřených receptů na nejlepší kynuté koláče a buchty(33 receptů)