Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mangové lasí
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 8
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 337 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 57 g
Tuky 7 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Máme pro vás skvělý recept, jak prospět svému organismu a ještě si pochutnat! Zkuste mangové lassi ze šťavnatého manga a (domácího) jogurtu. Je to osvěžující jogurtový nápoj, který si obzvláště v horkých letních dnech vychutnáte. A přitom je recept na mango lassi až neuvěřitelně jednoduchý.

Skryt pre seznam

Suroviny

mango 1 ks
velké a zralé (mohou být i kostky dobrého mraženého, případně kupované pyré)
jogurt 150 g
hustý, nejlépe domácí (viz odkaz v postupu)
mléko 120 ml
+ na případné zředění
třtinový cukr 2 PL
množství lze upravit podle chuti
kardamom 1 špetka
mletý + trocha na ozdobení

Postup

1

Mango oloupejte, pecku vyjměte a dužinu nakrájejte na kostky.

2

Vložte do mixéru, přidejte jogurt s ostatními surovinami a rozmixujte dohladka. Nápoj by měl mít zhruba konzistenci palačinkového těsta – podle potřeby můžete případně dosladit či zředit trochou mléka navíc.

3

Nalijte do sklenic, posypte špetkou kardamomu a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Některé druhy běžně dostupného manga mohou být vláknité, takže pokud nemáte výkonný mixér, protřete ještě směs přes síto nebo rovnou použijte cca 250–300 g kompotované dužiny. K dostání bývá v prodejnách s orientálními potravinami. Lassi můžete vyrobit i z domácího kefíru (z kefírových zrn), na 1 porci budete potřebovat 240 ml kefíru, 1/2 manga a cukr podle chuti.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/3

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...