Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3/5 Počet hodnocení: 1
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1682 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 14 g
Tuky 157 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinace sýra a citronu překvapivě lahodí chuťovým pohárkům, ochutnejte!

Suroviny

omytý, nakrájený na kolečka
olivový olej 125 ml
1 ČL
sumah

Postup

1

Fetu a kolečka citronu střídavě navrstvěte do mělkého pekáčku o rozměrech přibližně 18×24 centimetrů, pokapejte olejem a poprašte sumahem. Půl hodiny nechte marinovat, citrony natáhnou slanou chuť sýra a feta jimi bude vonět.

NĚCO NAVÍC: Koření sumah je temně červený (někdy až nahnědlý) prášek s kyselou chutí. Jsou to usušené a umleté plodové palice škumpy koželužské, rostoucí ve Středomoří a v Orientu. Hodí se k masu, rybám, do salátů, kebabů, na šašlik, do čočky, sypou se jím grilované pokrmy, je vhodný také do jogurtů. Nejvíce se používá v ázerbájdžánské, turecké, íránské a libanonské kuchyni. Staří Římané ji používali dříve, než poznali citron. Objednat si ji můžete například na www.koreni.cz. Sáček o hmotnosti 50g stojí 23Kč.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...