Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Máslové orecchiette s krevetami a šafránem
Máslové orecchiette s krevetami a šafránem
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Máslové orecchiette s krevetami a šafránem

4.5/5 Počet hodnocení: 6
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1264 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 90 g
Tuky 81 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dokonalost těstovin orecchiette – malých oušek s drsnějším povrchem – spočívá v tom, že dobře drží omáčku a nasají bohaté aroma z koření. Šafránová máslová omáčka tedy v jejich společnosti krásně vynikne. 

Suroviny

šafrán 1 špetka
solené
červená, zbavená semínek a nasekaná najemno
česnek 1 stroužek
nakrájený najemno
těstoviny 150 g
orecchiette
krevety 70 g
očištěné a předvařené
petrželka 1 PL
hladkolistá, nasekaná najemno
K podávání
klínky
teplý, křupavý

Postup

1

Šafrán dejte do misky a zalijte trochou vroucí vody.

2

V pánvi rozpusťte máslo, přidejte chilli papričku a česnek a asi 2–3 minuty zvolna restujte doměkka. Pozor, ať nespálíte česnek, zhořkl by. Přidejte šafrán i s vodou a promíchejte. Pak pánev stáhněte z ohně a dejte zatím stranou.

3

Orecchiette uvařte podle návodu na obalu na skus a sceďte.

4

Obsah pánve zvolna znovu zahřejte, vsypte krevety a nechte je prohřát. Poté přidejte uvařené těstoviny a vše promíchejte. Hotové jídlo posypte nasekanou petrželkou. Podávejte s citronem, zakusujte teplým křupavým chlebem.

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/2

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...