Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Masové koule & brambory v kysaném zelí
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 40
Do 30 minut Velmi snadné pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1701 kcal
Bílkoviny 118 g
Sacharidy 160 g
Tuky 64 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kysané zelí sice spojujeme hlavně s uzeným a vepřovým masem, ale stejně dobře se dá kombinovat také s mletým hovězím nebo jehněčím masem.

Suroviny

vejce 1 ks
lehce prošlehané
strouhanka 50 g
z čerstvého pečiva
mléko 40 ml
jablečný ocet 2 ČL
cibule ½ ks
malá, nadrobno
kmín ½ ČL
sůl ½ ČL
olej 1 PL
na plátky
zelí kysané 450 g
včetně láku
petrželka
na posypání, nemusí být

Postup

1

V míse důkladně smíchejte maso, vejce, strouhanku, mléko podle potřeby, cibuli, ocet, kmín a sůl. Z hmoty vytvarujte koule o průměru asi 4 cm.

2

Do těžkého kastrolu nebo hluboké pánve nalijte olej a na středním ohni v něm opečte masové koule dohněda.

3

Přidejte brambory a zelí a pořádně promíchejte, dbejte při tom na to, aby se brambory moc nepolámaly. Přiveďte k varu, zmírněte oheň a 15–20 minut prohřívejte.

4

Podávejte posypané petrželkou.

NĚCO NAVÍC
Recept na domácí zelí kvašené ve sklenici najdete tady.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/2

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...