Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Masové koule & omáčka chimichurri
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 8
Do hodiny Velmi snadné Pro 3–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2674 kcal
Bílkoviny 139 g
Sacharidy 71 g
Tuky 195 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bylinky, kam se podíváš! Přidali jsme je do samotných koulí, které jsme odlehčili mangoldem, a navíc z nich udělali skvělou salsu. Je to svěží, čerstvé, voňavé, plné chuti a neskutečně jedlé. S bramborovou kaší přesně splňují to, čemu se říká ‚comfort food‘.

Suroviny

česnek 2 stroužky
jarní cibulka 4 ks
petrželka ¼ hrnku
hladkolistá
mangold 2 hrnky
nahrubo, příp. špenát
chilli sušené ½ ČL
vločky
oregano 1 ČL
čerstvé
sůl 1,5 ČL
mleté maso (mix hovězího a vepřového) 500 g
vejce 1 ks
rostlinný olej
na opékání
k podávání
Na omáčku chimichurri
petrželka 1 svazek
hladkolistá, velký svazek
jarní cibulka 1 ks
koriandr čerstvý 1 svazek
malý svazek
limeta ½ ks
šťáva vymačkaná
česnek 2 stroužky
oregano
pár snítek čerstvého oregano
sůl 1 ČL
chilli sušené 1 ČL
olivový olej ½ hrnku

Postup

1

Na omáčku chimichurri dejte všechny ingredience do robotu a rozmixujte je na pastu, podle potřeby dochuťte solí nebo zřeďte olejem. Přendejte do misky a mísu od robotu nemyjte.

2

Česnek, cibulku, petržel, mangold, chilli, oregano a sůl rozsekejte v robotu nadrobno. Přidejte mleté maso, vejce a pár pulzy promíchejte. Vyjměte a propracujte směs ručně. Vytvořte koule a v rozpálené pánvi je opečte dozlatova. Podávejte s bramborovou kaší, přelité omáčkou chimichurri.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/5

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...