Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Matzo brei se salámem a cibulí

Matzo brei se salámem a cibulí

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Na 1 porci

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5001 kcal
Bílkoviny 220 g
Sacharidy 365 g
Tuky 294 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Americká židovská variace na naše knedlíky s vejci dobře ilustruje, jak všestranné macesy jsou.

Suroviny

olivový olej panenský
cibule ½ ks
malá, na tenká půlkolečka
salám 4 plátek
suchý salám s hrubou strukturou na tenké plátky, nakrájený na nudličky
macesy 3 plátky
vejce 3 ks
prošlehaná
sůl vločková
pepř
čerstvě mletý
pažitka
nasekaná, možno nahradit jinými bylinkami, na ozdobení

Postup

1

V pánvi na středním až silném ohni opečte na troše oleje cibuli skoro dozlatova a aby trochu zkaramelizovala, asi 7 minut. Mezitím nalámejte macesy na kusy, vložte do cedníku a nad dřezem je prolijte horkou vodou, aby trochu změkly. Nemáčejte je, jen je trochu navlhčete.

2

Pak do pánve vsypte salám a opékejte 3 minuty, aby začal křupavět. Salám a cibuli shrňte k okraji. Do pánve přidejte vejce a macesy, jemně je promíchejte, aby vejce ztuhla, pak teprve vmíchejte i cibuli a salám. Osolte a opepřete. Jezte s pažitkou či jinými bylinkami.

NĚCO NAVÍC
Protože nejsme vázáni tradicí, použili jsme pravý uherák, ale hodí se i ,italský salám nebo lovečák. V původní verzi je samozřejmě vepřové maso zapovězeno.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/4

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...