Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Medová zimní zelenina

Medová zimní zelenina

3.4/5 Počet hodnocení: 37
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2348 kcal
Bílkoviny 53 g
Sacharidy 401 g
Tuky 60 g
Vláknina 78 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zeleninu vyberte podle chuti, mělo by jí být celkem asi 1,5 kilogramu.

Suroviny

menší, hokkaido nebo máslová
mrkev 1 svazek
celer 2 ks
menší bulvy
menší
celá palice
olivový olej panenský 4 PL
paprika mletá uzená 2 ČL
mletá
římský kmín 2 ČL
med 60 ml
balzamikový ocet 3 PL
rozmarýn 3 ČL
nasekaný
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C. Mladou zeleninu omyjte hrubou houbičkou, slupku odstraňte, jen pokud je to nutné. (Určitě neloupejte drobnou červenou řepu, obarvila by všechnu ostatní zeleninu.) Zbylou zeleninu oloupejte a nakrájejte na úhledné větší dílky. Ve velké míse promíchejte ostatní přísady, vsypte zeleninu a promíchejte, aby se každý kousek obalil. Rozložte v jedné vrstvě na plech vyložený pečicím papírem.

2

Řádně osolte a přiměřeně opepřete a pečte 40 minut za občasného obracení, až je zelenina měkká. Podávejte jako luxusní přílohu, přísadu do salátu nebo jako samostatné jídlo třeba s kuskusem.

Tip: Připravte si z pečené zimní zeleniny také skvělé rychlé saláty. Na VařímeRychle.cz najdete tipy na zimní saláty do 30 minut. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/12

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...