Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 908 kcal
Bílkoviny 65 g
Sacharidy 114 g
Tuky 21 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zkuste k uzenému netradiční přílohu: oříškový bulgur a zeleninu. Budete nadšení!

Suroviny

bulgur 85 g
hrášek 85 g
mražený
pórek 1 ks
uzené maso 2 plátky
máta 1 PL
sekaná
sůl
pepř
Na zálivku
rozpůlený
worcesterská omáčka 1 PL
med 1 PL
tekutý
hořčice dijonská 1 ČL

Postup

1

Bulgur přelijte v kastrolu 450 ml vody a osm minut povařte. Vmíchejte hrášek i pórek nakrájený na kolečka a vařte ještě tři až pět minut.

2

Šťávu z poloviny pomeranče smíchejte s worcesterskou omáčkou, medem a hořčicí a dvě minuty povařte. Plátky uzeného opepřete a grilujte pět až šest minut z každé strany; často potírejte marinádou.

3

Když je bulgur měkký, sceďte jej. Osolte a opepřete, promíchejte s mátou a podávejte k masu.

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...