Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.4/5 Počet hodnocení: 14
Do hodiny Velmi snadné Na 4 malé skleničky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1354 kcal
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 319 g
Tuky 0 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchá, poctivá, domácí, voňavá. Tak přesně taková je tahle meruňková marmeláda. Udělejte jí dostatečné množství, doma se o ni poperou a návštěvy si ji budou chtít odnést i domů.

Suroviny

vypeckované
levandule 2 snítky
sušená nebo zhruba 1/2 lžičky sušených kvítků
voda 60 ml

Postup

1

Do hrnce dejte meruňky, levanduli, vodu a citronovou šťávu. Zvolna vše přiveďte k varu, ztlumte plamen a vařte, dokud meruňky nezměknou. Vmíchejte cukr a zvolna za občasného míchání vařte 15–20 minut, dokud se meruňky nerozvaří a směs nezhoustne. Průběžně sbírejte pěnu.

2

Směs rozdělte do vyvařených sklenic, zavíčkujte a 10–15 minut zavařujte.

NĚCO NAVÍC
Meruňky samy houstnou, a proto do marmelády nemusíte většinou přidávat vůbec nic, pokud ji však chcete opravdu hustou a rosolovitou, přidejte na závěr 6 g citrusového pektinu.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/7

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...