Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Milánská kotleta
Milánská kotleta
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Milánská kotleta

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné Pro 1 osobu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 329 kcal
Bílkoviny 32 g
Sacharidy 1 g
Tuky 21 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Historie telecí milánské kotlety se možná píše dobrých 900 let a podobné pokrmy si připravovali už staří Římané. Za kost se maso držívalo při konzumaci a je žádoucí, aby u ní bylo ještě růžové. Do obalu nepatří mouka, ale občas se strouhanka míchá s trochou parmazánu. 

Suroviny

kotleta 1 ks
2–2,5cm silná telecí kotleta s delší (vyčnívající) kostí
sůl
vejce 1 ks
prošlehané (nebo jen žloutek)
strouhanka
připravená ze střídky včerejšího či předvčerejšího bílého pečiva
ghí
přepuštěné máslo na smažení
K podávání
nakrájený
nebo rukola nebo směs
rajčata cherry 1 hrst

Postup

1

Maso dobře očistěte od blan apod., z obou stran mírně osolte. Naklepávání by nemělo proběhnout vůbec, nebo jen velice mírně. Kotletu obalte ze všech stran ve vejci a pak rychle ve strouhance ze všech stran. Vyčnívající kost otřete ubrouskem dočista.

2

Smažte ve vyšší vrstvě rozehřátého tuku (kolem rukojeti dřevěné vařečky či drobku pečiva se tvoří jemné ,pěnivé‘ bublinky). Maso by se mělo propéct a strouhanka zezlátnout, ale ne zhnědnout.

3

Nechte okapat na mřížce nebo osušte na papírové utěrce.

4

Podávejte doplněné citronem, rajčátky a zeleným lupením.

NĚCO NAVÍC
Dnes se občas podává mnohem tenčí kotleta bez kosti, posypaná nakrájenými rajčaty.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/7

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...