Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mini crème brûlée
ZDROJ: Apetit
sdílet:
1.2/5 Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Snadné na 12–19 skleniček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6753 kcal
Bílkoviny 165 g
Sacharidy 310 g
Tuky 514 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dezert velikostí vhodný přesně na večírek. Potěší, ale nezaplácne!

Suroviny

mléko 250 ml
plnotučné
dřeň, lze nahradit 1 lžící vanilkového extraktu
nebo kávový extrakt
třtinový cukr 120 g

Postup

1

Na nízkém plameni zahřejte smetanu a mléko. V misce rozšlehejte žloutky a cukr. Za stálého míchání je vlijte do horké smetany a tu rozdělte do 4 misek. Jednu ochuťte vanilkou, druhou kávou, třetí kakaem a čtvrtou pistáciovým krémem.

2

Předehřejte troubu na 90 °C. Naplňte skleničky a postavte je na vyšší plech. Zalijte do poloviny horkou vodou a pečte 1 až 1 a 1/2 hodiny podle velikosti skleniček. Teplota nesmí překročit 100 °C.

3

Jakmile je krém pevnější (přestane být tekutý), plech vytáhněte a skleničky nechte vychladnout (v lednici aspoň 2 hodiny).

4

Před podáváním posypte povrch každého krému třtinovým cukrem, zalijte lžičkou nahřátého alkoholu a zapalte. Až dohoří, bude cukr zkaramelizovaný.

NĚCO NAVÍC
Pistáciový krém prodává např. Diana – svět oříškůl, pražský obchod Casa Nostra a další. Klidně však můžete v robotu rozmixovat najemno 2 lžíce nesolených pistácií.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/1

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč