Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mini nanuk s černým rybízem a mátou v šampaňském
Mini nanuk s černým rybízem a mátou v šampaňském
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Mini nanuk s černým rybízem a mátou v šampaňském

5/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 477 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 100 g
Tuky 0 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Překvapte své hosty a jahodu v šampaňském vyměňte za ovocný nanuk. My jsme zvolili černý rybíz, ale vyzkoušet můžete i maliny či jahody. V každém případě vás číše vína okouzlí barvou…

Suroviny

voda 80 g
vařící
máta 5 snítek
může být mražený
šampaňské

Postup

1

Do rendlíčku odvažte cukr a zalijte jej vařící vodou. Míchejte, až se cukr rozpustí. Přidejte lístky máty a přiklopte. Nechte i s mátou vychladit – čím déle mátu v sirupu necháte, tím silně-ji se její chuť projeví. Pak lístky vylovte. Omyté kuličky rybízu vložte do mixéru, zalijte sirupem, rozmixujte a protřete přes husté síto. Podle chuti dolaďte směs citronem. 

2

Rozdělte směs do malých formiček či keramických panáků (my jsme použili nádobky o objemu cca 60 ml) a nechte chvíli tuhnout v mrazáku. Jakmile směs zatuhne tak, že se v ní udrží dřívko, aniž by stoupalo na hladinu, vetkněte dřívko či napichovátko a nechte úplně zmrznout, nejlépe přes noc. 

3

Nalijte do sklenice šampaňské, přidejte nanuk a podávejte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/7

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč