Spojení sněhových pusinek, šlehačky a čerstvých jahod je nepřekonatelně lahodné. Minipavlova s jahodovou šlehačkou bude chutnat malým i velkým. A když chcete změnu, tak k jahodám příště zkuste přimíchat i další sezonní ovoce – maliny, rybíz či borůvky.
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 140°C a vyložte dva plechy pečicím papírem.
Pomocí elektrických metel vyšlehejte bílky do pěny. Pak postupně ve třech dávkách přisypte cukr; další dávku přidejte až tehdy, když je předchozí zašlehaná. Přidejte kukuřičný škrob a vinný ocet a šlehejte, až získáte lesklou, pevnou a tuhou hmotu – může to trvat klidně 5 minut.
Na připravené plechy vytvarujte 6–8 kruhů, pokud možno tak, aby byly okraje vyšší a vznikly mističky. Pečte 30 minut, pak vypněte troubu, ale neotvírejte ji a pusinky nechte ještě hodinu dosušit.
Potom opatrně vyjměte a nechte vychladnout (zabalené ve vzduchotěsném obalu vydrží přes noc, zamražené až měsíc).
Na jahodovou omáčku rozmixujte 600g jahod. Propasírujte je, abyste se zbavili zrníček, a pyré oslaďte 2 lžícemi moučkového cukru. (Můžete ho připravit i den předem.) Prosejte zbývající moučkový cukr, přisypte ho do smetany a ušlehejte. Nakonec opatrně promíchejte se 2/3 jahodového pyré.
Při podávání rozdělte na sněhové pusinky jahodovou šlehačku a ozdobte zbylou omáčkou a pokrájenými jahodami.