Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Miništafetky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 12
Do hodiny Velmi snadné Na 20 miništafetek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4046 kcal
Bílkoviny 57 g
Sacharidy 224 g
Tuky 327 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Málem bychom zapomněli, jak jsou štafetky úžasné. Naštěstí jsme si tradiční zákusek připomněli na Apetit pikniku u stánu Oslaď si život. Hned jsme od Jitu a Maru vyprosili recept a tak chuti oříškových dortíků s kávovým krémem můžete propadnout i vy.

Suroviny

Na korpus
bílek 123 g
cca ze 4–5 vajec
lískové oříšky 33 g
namleté najemno
Na krém
káva instantní 1 ČL
granulky
Na dokončení
tmavá čokoláda 200 g
70%

Postup

1

Bílky vyšlehejte do pevného sněhu, přidejte cukr a jemně vmíchejte prosetou mouku s oříšky. Těsto rozetřete rovnoměrně na plech vyložený pečicím papírem. Pečte při 180  °C na horkovzduch, dokud nezačnou jemně zlátnout okraje plátu. Po upečení bývají pláty tvrdé, abyste je mohli stočit do rolády, je potřeba je trochu provlhčit. Obraťte si plát pečicím papírem vzhůru a položte na něj navlhčenou utěrku. Počkejte, dokud plát nezměkne. Může trvat i půl dne. Ze změklého plátu následně odstraňte pečicí papír a po šířce jej rozkrojte napůl. 

2

Do misky dejte mascarpone, smetanu, cukr a rozpustnou kávu. Šlehačem šlehejte, dokud nevznikne hladký a pevný krém. Část (cca polovinu) rozetřete v tenké vrstvě na oba pláty a každý smotejte z delší strany do minirolády. Dejte je do lednice chladit (alespoň na hodinku).

3

Zbylý krém přesuňte do cukrářského sáčku se zdobicí špičkou. Dejte do lednice.

4

Připravte si prkénko, ostrý nůž a pravítko. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s máslem. Minirolády nařežte na kousky po 3 cm. Každý kousek namočte z jedné strany do čokolády a dejte okapat na mřížku. Zbylým krémem ozdobte vršek štafetek. 

NĚCO NAVÍC
Štafetky zdobte lineckými srdíčky nebo hoblinkami čokolády.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/8

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč