Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mléčné řezy
ZDROJ: Maria Panzer / Einfach Backen
sdílet:
3.7/5 Počet hodnocení: 28
Do 30 minut Snadné Na 12 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2958 kcal
Bílkoviny 59 g
Sacharidy 298 g
Tuky 168 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mléčné řezy jsou pochoutka nejen pro děti. Tento lahodný dezert chutná ještě lépe než originál! Šťavnatý čokoládový korpus a lahodný vanilkový krém – láska na první kousnutí.

Suroviny

Na čokoládové korpusy
vejce 3 ks
velikosti M
škrob 25 g
kukuřičný
kypřicí prášek do pečiva ½ ČL
voda minerální perlivá 1 ČL
nebo podle potřeby
NA MLÉČNÝ KRÉM
lze vynechat
vanilkový extrakt 1 ČL

Postup

1

Na čokoládové korpusy předehřejte troubu na 180 °C. Dva plechy o rozměrech 38 x 45 cm vyložte pečicím papírem.

2

Vejce důkladně vyšlehejte s cukrem do světlé nadýchané pěny. Trvá to nejméně 4 minuty.

3

Všechny suché ingredience smíchejte a prosejte přes jemné síto a ve 3 dávkách stěrkou zapracujte do vaječné směsi. Nakonec přidejte minerální vodu podle potřeby a míchejte, dokud se těsto nespojí.

4

Těsto rovnoměrně rozdělte mezi dva plechy a uhlaďte. Pečte v předehřáté troubě každý cca 10–15 minut. Troubu hlídejte, aby se korpus moc nevysušil. Pomocí špejle zkontrolujte, zda je propečený akorát, a vyndejte z trouby.

5

Nechte oba korpusy úplně vychladnout a v případě potřeby odřízněte suché okraje.

6

Na mléčný krém vyšleháme vychlazenou smetanu se ztužovačem smetany, vmícháme vanilkový extrakt a moučkový cukr. Šlehačku rovnoměrně rozetřete na jeden z čokoládových korpusů.

7

Druhý čokoládový korpus nakrájejte na 12 obdélníkových dílů. Tyto jednotlivě naskládejte jeden vedle druhého na šlehačku a lehce přitlačte.

8

Dejte do lednice vychladit aspoň na 2 hodiny.

9

Podle jednotlivých kousků řezy rozkrájejte.

NĚCO NAVÍC:
Jak mléčné řezy skladovat? 
Pokud se vám stane, že nějaké mléčné řezy zbydou, měli byste je skladovat ve vzduchotěsné nádobě v lednici, aby neoschly. V lednici vydrží 2–3 dny. 

Foto/Zdroj: Maria Panzer / Einfach Backen

Související články

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč