Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.3/5 Počet hodnocení: 8
Do 10 minut Velmi snadné Na cca 15 chlebíčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1684 kcal
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 51 g
Tuky 150 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na 6. Apetit pikniku jsme u stánku Chlebíček Store ochutnali hned několik variant a všechny opravdu skvělé – tahle verze chlebíčků vznikla speciálně pro čtenáře Apetitu!

Suroviny

pečivo plátky
k podávání
bylinky
na ozdobení, nebo klíčky či lístky
Na remuládu
petrželka 30 g
sojanéza 300 g
nebo majonéza
sůl
podle chuti
Na mrkvový salát
mrkev 400 g
česnek ½ stroužku
drcený
slunečnicová semínka 40 g
nasucho opražená
olivový olej 3 PL
jablečný ocet 3 PL
sůl 1 ČL

Postup

1

Začněte remuládou. Petrželku dejte do mixéru a rozmixujte nadrobno. Přidejte sojanézu, citronovou šťávu, sůl a rozmixujte tak, aby vzniklá remuláda měla zelenější barvu.

2

Připravte salát. Očištěnou mrkev nastrouhejte nahrubo a dobře promíchejte se všemi zbylými surovinami.

3

Připravené plátky pečiva potřete silnější vrstvou remulády a na ni rozdělte mrkvový salátek. Ozdobte klíčky, řeřichou, listem špenátu nebo červené řepy.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/6

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...