Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mučenkové crème brûlée
Mučenkové crème brûlée
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Mučenkové crème brûlée

4.3/5 Počet hodnocení: 6
Do hodiny Snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3994 kcal
Bílkoviny 108 g
Sacharidy 236 g
Tuky 287 g
Vláknina 66 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dokonalý dezert existuje! Jmenuje se mučenkové crème brûlée. Karamelová krustička skrývá slast v podobě žloutkovo-mučenkového krému. 

Suroviny

5 ks do základu + 1 navíc na ozdobu (nebo 70 ml mučenkového pyré)
+ na posypání

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C. Šest misek
o objemu cca 175 ml nebo osm menších posaďte do hlubšího pekáče. Plody mučenky rozkrojte, vyjměte z nich dužinu a propasírujte přes sítko, abyste je zbavili semínek.

2

Smetanu a kokosové mléko nalijte do rendlíku a na mírném ohni přiveďte těsně pod bod varu, pak odstavte. Mezitím dejte do mísy žloutky spolu s cukrem a vyšlehejte je do světlé pěny, potom vmíchejte mučenkovou dřeň či pyré.

3

Žloutky s mučenkou vlijte tenkým pramínkem do horké smetanové směsi, nepřestávejte přitom směs promíchávat metličkou. Přes sítko, které zachytí pěnu, slijte směs do odměrky s hubičkou o objemu 1 litr a rovnoměrně rozlijte do připravených mističek.

4

Do pekáče nalijte horkou vodu tak, aby sahala asi do výše 2 cm mističek. Volně přikryjte alobalem, vložte do trouby a pečte 30–40 minut, hotové crème brûlée se ještě trochu chvěje. Mističky vyjměte z pekáče, nechte chvíli stát na lince a pak je dejte na 2 hodiny chladit.

5

Před servírováním posypte každou porci vrstvičkou cukru a pomocí cukrářské pistole vytvořte karamelovou krustu. Pokud pistoli nemáte, dejte mističky na 2–3 minuty pod rozpálený gril. Ozdobte dužinou zbylé mučenky a chcete-li, i ozdobami z karamelu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/2

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč