Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nadýchané lívance s ricottou a šlehaným medovým máslem
Nadýchané lívance s ricottou a šlehaným medovým máslem
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Nadýchané lívance s ricottou a šlehaným medovým máslem

4.7/5 Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Velmi snadné Na cca 9 lívanců

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2161 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 91 g
Tuky 175 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Možná si pamatujete ze školních pobytů v přírodě oblíbený svačinový hit – chleba namazaný směsí másla a medu. Když máslo navíc našleháte, povznesete tuto dobrotu do úplně jiných sfér. Šlehané máslo je božsky lehké a jemné. Techniku šlehání můžete uplatnit i naslano, třeba s bylinkami či kořením.

Suroviny

kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
sůl 1 špetka
ricotta 175 g
mléko 90 ml
plnotučné
vejce 2 ks
žloutky a bílky odděleně
nebo ghí, na opékání
Na šlehané medové máslo
máslo 150 g
pokojové teploty
pokojové teploty
med 2 PL
tekutý + další na pokapání

Postup

1

Na medové máslo vložte všechny přísady do mísy a šlehejte elektrickým šlehačem, dokud máslo nezesvětlá.

2

Na lívance prosejte do mísy mouku s kypřicím práškem a solí. Ricottu rozšlehejte společně s mlékem a žloutky dohladka. V další čisté nádobě vyšlehejte bílky do pevných špiček.

3

Do mísy s moukou lijte ricottovou směs a prošlehávejte metličkou, až vznikne hladké těstíčko. Stěrkou do těsta zlehka zapracujte sníh tak, aby hmota zůstala nadýchaná.

4

Na větší nepřilnavé pánvi rozehřejte máslo nebo ghí. Do pánve vložte na každý lívanec po 2 lžících těsta, vytvarujte je a opečte z obou stran dozlatova. Podávejte teplé se šlehaným máslem, pokapané trochou medu navíc.

Zdroj: Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/9

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč