Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nadýchané veganské lívance Slowly veggie
ZDROJ: Slowly veggie!
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 45
Do 30 minut Velmi snadné Na 8 lívanců

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1358 kcal
Bílkoviny 23 g
Sacharidy 258 g
Tuky 18 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Prozradíme vám trik, díky kterému budou vaše veganské lívance neodolatelně nadýchané! Proměňte mouku, ovesné mléko a další suroviny v lahodnou snídani bez živočišných produktů. Celé jídlo skvěle doplňuje ovocná omáčka z lesních plodů. 

Suroviny

Na těsto
nebo agávový sirup
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
sůl 1 špetka
slunečnicový olej 1 PL
nebo rozpuštěný kokosový olej
nebo jiná rostlinná alternativa mléka
rostlinný olej
na opékání
k podávání
Na omáčku z lesních plodů
voda 80 ml
+ 2 lžíce na rozmíchání škrobu
škrob 1 ČL
kukuřičný

Postup

1

Všechny ingredience na těsto dejte do velké mísy. Míchejte, až v těstě zůstane jen několik malých hrudek mouky (tedy ne úplně dohladka). Na první pohled se to může zdát neobvyklé. Nenechte se však odradit, protože díky tomu budou palačinky ještě nadýchanější.

2

Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejte malou kapku oleje. Lžící z těsta tvarujte na pánvi kulaté lívance.

3

Lívance opékejte na středním ohni. Jakmile se na povrchu vytvoří malé bublinky a okraje zpevní, můžete lívanec opatrně obrátit. Měly by se obracet pouze jednou, jinak rychle ztratí svou nadýchanost a vzdušnost. Lívance ihned podávejte nebo je udržujte teplé v troubě nahřáté na 50°C.

4

Na omáčku z lesních plodů dejte ovoce, cukr a vodu do malého hrnce a přiveďte k varu. Bobule lehce propíchejte vidličkou.

5

Smíchejte kukuřičný škrob se 2 lžícemi vody a přidejte ho k ovoci. Dobře promíchejte a na mírném ohni vařte 5 minut, dokud omáčka mírně nezhoustne.

 

6

Lívance podávejte s omáčkou z lesních plodů a javorovým sirupem.

NĚCO NAVÍC
Na fotografii našeho receptu jsme smažili veganské lívance v malých kulatých ráfcích. To jim dodá ještě dokonalejší tvar. Pokud máte chuť, vyzkoušejte tento malý trik. Nadýchané lívance jsou však dokonalé i bez ráfků!

Fotografie a recept převzaty z Slowly veggie!

Související články

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...