Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nakládané okurky s křenem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 57
Více než hodinu Snadné na cca 4 ks 720ml sklenic

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1629 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 331 g
Tuky 8 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když jsme tyhle okurky od paní Ivany Spěvákové, tety Kateřiny Švejdové, ochutnali, hned jsme věděli, že chceme recept…

Suroviny

okurka 1,75 kg
nakládačky
Na lák
ocet 500 ml
8%
sůl 60 g
sladidlo 18 kuliček
sacharin viz Něco navíc
Do každé 720ml sklenice
mrkev 2 plátky
cibule 1 plátek
křen 1 plátek
pepř celý 4 kuličky
nové koření 4 kuličky
hořčičné semínko 1 ČL
kopr 2 snítky

Postup

1

Přísady na lák přiveďte k varu s 1,5 litru vody a hned vypněte. Nechte vychladnout (!).

    2

    Okurky naskládejte těsně vedle sebe do lahví a přidejte ostatní přísady. Zalijte lákem a zavíčkujte.

      3

      Sterilujte 20 minut při 80 °C. Nenechávejte stát v hrnci, ale vyjměte a nechte na utěrkách vychladnout.

      NĚCO NAVÍC

      • Ačkoli nepatříme mezi příznivce umělých sladidel, tyhle okurky jsou prostě božské. Pokud se vám sacharin příčí, dejte do nálevu celkem 250 g cukru.
           
      • Namísto okurek můžete naložit i drobné cukety – omyjte je, osušte a nakrájejte je na kolečka, zalijte lákem a sterilujte stejným způsobem jako okurky.

      Související články

      Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/9 spolu s mnoha dalšími recepty

      Autor: redakce Apetitu

      Apetit 2010/9

      Apetit magazín

      Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
      • Jak na to

      Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

      Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
      Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
      • Zdraví a výživa

      Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

      Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

      Obchod Apetit

      Dostupný
      399 Kč
      279 Kč
      Dostupný
      399 Kč
      319 Kč
      Dostupný
      399 Kč
      319 Kč
      Dostupný
      399 Kč
      279 Kč
      Dostupný
      399 Kč
      319 Kč
      Dostupný
      399 Kč
      279 Kč
      Dostupný
      399 Kč
      319 Kč
      Dostupný
      399 Kč
      279 Kč
      Dostupný
      399 Kč
      319 Kč
      Dostupný
      399 Kč
      319 Kč
      Dostupný
      399 Kč
      279 Kč
      Dostupný
      399 Kč
      279 Kč