Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nakládaný hermelín s jalovcem
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 38
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1264 kcal
Bílkoviny 72 g
Sacharidy 4 g
Tuky 108 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hermelín z olejové lázně potěší kdykoli, dochucující přísady můžete obměňovat podle nálady a stavu zásob ve spíži.

Suroviny

pepř
směs
jalovec
možno nahradit oblíbeným kořením
červená
beraní rohy
možno nahradit chilli papričkami
slunečnicový olej

Postup

1

Hermelín nakrájíme na větší kusy, cibuli na tlustší kolečka.

2

Do dobře umyté a vysušené sklenice navrstvíme sýr, cibuli a ostatní zeleninu.

3

Přidáme koření a zalijeme kvalitním olivovým olejem, aby byl obsah zcela ponořen.

4

Sklenici uzavřeme a necháme 3 dny odstát při pokojové teplotě.

5

Podáváme s čerstvým pečivem. V chladničce můžeme uchovat cca týden.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/1

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...