Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nejjednodušší borůvkový koláč
ZDROJ: Moje Gotowanie
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 10
Do hodiny Snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2433 kcal
Bílkoviny 31 g
Sacharidy 270 g
Tuky 129 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept na borůvkový koláč je tak jednoduchý, že ho bez problémů zvládnou i ti, kteří s pečením teprve začínají. Koláč se navíc dobře přenáší v krabičce nebo formě, můžete ho tedy bez obav vzít s sebou na letní výlet nebo na piknik.

Suroviny

máslo 150 g
jemně nastrouhaná z 1 citronu
kypřicí prášek do pečiva 3 g
želírovací cukr 50 g
škrob 5 g
bramborový

Postup

1

Vyšlehejte máslo a oba druhy cukru do světlé pěny, poté přidejte citronovou kůru, prosátou mouku a prášek do pečiva. Vše smíchejte dohromady, měla by se vytvořit drobenka. 

2

Polovinu drobenky vsypte na dno kulaté koláčové formy o průměru 20 cm. Zbytek rozprostřete na tác a dejte na 30 minut do mrazáku. Spodní část koláče pečte 15 minut v troubě předehřáté na 180°C. Nechte vychladnout.
 

3

Připravte náplň. Borůvky nasypte do rendlíku, přidejte želírovací cukr a citronovou šťávu a přiveďte k varu. Mezitím smíchejte bramborový škrob s trochou studené vody a vlijte do vařících borůvek. Nechte škrob za stálého míchání provařit a poté sundejte z plotny. Nechte vychladnout.

4

Borůvkovou náplň naneste na předpečený korpus, posypte zbytkem drobenky a dopečte 10-15 minut v troubě předehřáté na 200°C.  

Zdroj: Moje Gotowanie

Související články

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...