Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nepečené pistáciovo-marcipánové kuličky
Nepečené pistáciovo-marcipánové kuličky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Nepečené pistáciovo-marcipánové kuličky

4.6/5 Počet hodnocení: 19
Do hodiny Velmi snadné Na cca 40 kuliček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2085 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 224 g
Tuky 97 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Příprava nepečeného cukroví je vskutku expresní. Zvládnete ho připravit i na poslední chvíli, klidně na Štědrý den ráno. Stejně svižně ovšem tyhle pistáciovo–marcipánové kuličky zmizí i z talířů. 

Suroviny

pistácie 80 g
blanšírované
slazené, případně víc
nebo amaretto
mandlový extrakt
pár kapek
Na obalení
pistácie
blanšírované, sekané
mandle sekané
kakaové boby
drcené, smíchané s trouchou kakaa
smíchané s drcenými kakaovými boby

Postup

1

Mandle a pistácie rozmixujete najemno. Promíchejte s moučkovým cukrem a nakonec přidejte kondenzované mléko, griotku nebo amaretto a mandlový extrakt a vypracujte kompaktní hmotu. Buďte trpěliví, bude to chvíli trvat.

2

Z hmoty odebírejte kousky, vytvarujte kuličky a obalte v pistáciích, mandlích či kakaových bobech smíchaných s kakaem. Hotové kuličky skladujte v chladu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/12

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...