Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Noky s omáčkou arrabbiata
Noky s omáčkou arrabbiata
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Noky s omáčkou arrabbiata

4.3/5 Počet hodnocení: 25
Do 20 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1185 kcal
Bílkoviny 23 g
Sacharidy 213 g
Tuky 18 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlá a snadná příprava. Suroviny máte doma. Zvládnou i začátečníci.

Suroviny

olivový olej 1 PL
+ trocha na polití noků
cibule ½ ks
nadrobno
česnek 1 stroužek
pokrájený
zelená, bez semínek, nadrobno
vinný ocet bílý 1 PL
sůl
pepř
mletý, čerstvý
gnocchi bramborové ½ kg

Postup

1

V pánvi rozpalte olej a doměkka na něm opečte cibuli a česnek. Přidejte chilli papričku, vinný ocet, cukr a necelou minutu míchejte. Pak přisypte pokrájená rajčata a míchejte do zhoustnutí. Osolte a opepřete.

2

Noky uvařte podle návodu na obalu. Slijte je, rozdělte na talíře a zakápněte olivovým olejem. Podávejte přelité omáčkou arrabbiata.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/4

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...