Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Novoroční Old Fashioned
Novoroční Old Fashioned
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Novoroční Old Fashioned

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Na 2 drinky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4238 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 648 g
Tuky 136 g
Vláknina 255 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hledáte stylový novoroční přípitek? Vsaďte na vyšperkovaný Old Fashioned!

Suroviny

pomeranč 2 plátky
+ další na ozdobení
5–6 střiků Angostury Bitters
bourbon 120 ml
koktejlové třešně
na ozdobení
Na kořeněný sirup
třtinový cukr muscovado světlý 100 g
skořice 1,5 svitku
celý
badyán 1 hvězdička

Postup

1

Na kořeněný sirup vložte cukr a koření do rendlíku a zalijte 100 ml vody. Přiveďte k mírnému varu a vařte na mírném ohni 20 minut, pak odstavte a vylovte koření. Dejte sirup vychladit. Uvedené množství je větší, než potřebujete na dva koktejly, v lednici vydrží měsíc.

2

Do dvou sklenic na whisky položte na dno plátek pomeranče a lehce jej pomačkejte barovým drtítkem na mojito (můžete použít i konec držadla válečku na těsto), aby se uvolnila šťáva a vůně. Pomačkané plátky vyjměte. Do každé sklenice přidejte 2 lžíce sirupu a pár střiků Angostury Bitters. Přilijte bourbon, vložte kostky ledu a zamíchejte. Ozdobte dalším pomerančem a koktejlovou třešní a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/1

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...