Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Obláčková vejce se slaninou a parmazánem
Obláčková vejce se slaninou a parmazánem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Obláčková vejce se slaninou a parmazánem

5/5 Počet hodnocení: 7
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3126 kcal
Bílkoviny 124 g
Sacharidy 2 g
Tuky 291 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mysleli jste, že s vejci a slaninou už nic nového nelze vymyslet? Omyl! Sociální sítě nyní žijí obláčkovými vejci. Nadýchaný bílek s kousky křupavé slaniny a parmazánem a neodolatelně tekutý žloutek dělají z obláčkových vajec dokonalou snídani. Klasika oděná do nového fotogenického kabátku vám však zachutná nejen jako první jídlo dne.

Suroviny

vejce 4 ks
velikosti L
sůl
pepř
čerstvě mletý
nastrouhaný najemno
vypečené dokřupava a rozlámané na malé kousky
jarní cibulka 25 g
pouze zelená část, nakrájená najemno
bageta
plátky opečené k podávání

Postup

1

Předehřejte troubu na 220 °C a vyložte plech pečicím papírem.

2

Opatrně oddělte bílky od žloutků. Žloutky potřebujete zachovat neporušené, proto je raději ponechte ve skořápkách nebo je oddělujte do samostatných šálků – pokud vám jeden praskne, ostatní jím nebudou zasaženy.

3

Bílky dejte do velké mísy, přidejte špetku soli a pomocí elektrického šlehače je vyšlehejte do tuhých špiček. Bude to trvat asi 2 minuty. Poté opatrně vmíchejte parmazán, kousky slaniny a zelenou část jarní cibulky.

4

Na připravený plech naneste lžící 4 kopečky sněhu a uprostřed každého kopečku udělejte hřbetem lžíce malou jamku.

5

Plech vložte do trouby a pečte 3 minuty. Po upečení vyjměte plech z trouby a do každé jamky nechte opatrně sklouznout žloutek. Pak plech vraťte zpět do trouby a pečte ještě 3 minuty nebo až jsou žloutky upečené dle vašich představ. 

6

Podle chuti osolte, opepřete a podávejte s opečenou bagetou.

NĚCO NAVÍC
Toužíte-li po sytějším pokrmu, podávejte obláčková vejce s avokádovým toustem. Opečte krajíc kváskového chleba, rozetřete na něj rozmačkané avokádo, osolte a opepřete.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2024/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2024/3

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč