Tímhle salátem nadchnete všechny odpůrce majonézy, ale je tak dobrý, že potěší i ty, kteří jsou jejími příznivci.
Suroviny
brambory
1
kg
salátové
rostlinný olej
60
ml
kvalitní
jarní cibulka
2
ks
na plátky
řeřicha
2
ks
2 vaničky, lístky, ostříhané
Na zálivku
vývar hovězí
120
ml
horký
vinný ocet bílý
5
PL
sůl
1
ČL
zarovnaná
krupicový cukr
1
ČL
pepř
čerstvě mletý
Postup
1
Brambory vařte ve slupce zhruba 30 minut doměkka. Slijte, nechte trochu zchladnout, oloupejte a nakrájejte na cca 1,5cm silné plátky.
2
Vývar prošlehejte s octem, solí, cukrem a pepřem. Horkou zálivku smíchejte opatrně s ještě teplými bramborami a nechte vsáknout a vychladnout.
3
Do vychladlých brambor vmíchejte olej, jarní cibulku a řeřichu a nechte v chladu alespoň hodinu, nejlépe však přes noc odležet.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Menu na Štědrý večer(9 receptů)
- Saláty jako stvořené k velikonoční nádivce(23 receptů)