Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.6/5 Počet hodnocení: 35
Více než hodinu Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2017 kcal
Bílkoviny 76 g
Sacharidy 224 g
Tuky 86 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahodný dezert nebo hříšné hlavní jídlo. Pozor na pecky!

Související články

Suroviny

mléko 375 ml
sůl 1 špetka
+ na osolení vody
vejce 2 ks
prošlehaná
strouhanka 50 g

Postup

1

Ve větším rendlíku svařte 375 ml mléka, 20 g másla a špetku soli, vsypte 260 g hladké mouky a vařečkou míchejte a prohřívejte, dokud se hmota nebude odlepovat od rendlíku. Sejměte z ohně a vymíchejte dohladka se 2 prošlehanými vejci. Zchladlou hmotu propracujte rukama a vyválejte na tlustší placku, tu nakrájejte na přibližné čtverce. Do každého zabalte cca 3 višně. Vařte ve vroucí osolené vodě cca 8 minut. Jezte posypané 50 g strouhanky opečenými na 40 g másla, případně pocukrované.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...