Jednoduchou bezmasou večeři, kterou můžete podávat už za dvacet minut, můžete doplnit jemným kozím sýrem nebo naopak výrazným sýrem s modrou plísní (my jsme zvolili druhou variantu). Oba budou ve výsledném pokrmu fungovat na výbornou.
Suroviny
Postup
Ve velkém hrnci dejte vařit vodu. Osolte a vsypte gnocchi. Vařte podle návodu na obalu. Když vyplavou na povrch, jsou hotové. Slijte je a dejte stranou.
Mezitím ve velké pánvi s poklicí rozehřejte olej a máslo. Přidejte nahrubo nakrájenou cibuli a houby a asi minutu opékejte na prudkém ohni.
Pak teplotu snižte, směs přiklopte pokličkou a za občasného míchání duste asi 5 minut.
Odstraňte pokličku a přidejte nasekaný česnek, vařte další 1–2 minuty a poté do pánve přidejte uvařené noky a nechte je prohřát. Podle chuti dosolte a opepřete.
Na povrch rozdělte kousky sýra a nechte mírně rozpustit.
Na závěr posypte nasekanou petrželkou.
Zdroj: BBC Good Food