Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ovesná kaše naslano
Ovesná kaše naslano
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ovesná kaše naslano

4.1/5 Počet hodnocení: 9
Do 30 minut Velmi snadné Pro 3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1755 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 150 g
Tuky 89 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když dáte šanci ovesným vločkám ve slané verzi, máte spoustu možností, čím je ještě doplnit a vylepšit a přitom zužitkovat třeba zbytky z lednice a spíže. Budete překvapeni, jaká hostina se dá jednoduše připravit.

Suroviny

řepkový olej 2 PL
nebo slunečnicový
nakrájená nadrobno
jemné
voda 1 l
sůl
pepř
čerstvě mletý
eidam 70 g
nastrouhaný najemno
nakrájené na šestinky
salát 3 listy
vinný ocet červený 1 ČL
vejce 3 ks
uvařená tak, jak je máte rádi (my jsme připravili zastřená – viz Něco navíc)

Postup

1

V rendlíku na středním ohni rozehřejte olej. Vsypte cibuli a za občasného míchání ji opékejte doměkka, 1–2 minuty. Vsypte vločky a minutu míchejte. Vlijte 1 litr vody, ochuťte 1/4 lžičky soli a 1/4 lžičky pepře. Přiveďte k varu, ztlumte oheň a za častého míchání vařte dokré-mova 10–12 minut. Pak do kaše vmíchejte sýr, dosolte a dopepřete.

2

Kaši podávejte s rajčetem, salátem pokapaným octem a s osoleným a opepřeným vejcem.

NĚCO NAVÍC
V mělkém rendlíku přiveďte vodu těsně pod bod varu a vlijte do ní 1 lžíci octa. Vejce rozklepněte do hrnečku, ve vodě utvořte lžící vír, vlijte do něj vejce a prohřívejte 3–4 minuty, až bílek ztuhne (žloutek má zůstat tekutý).

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/8

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...