Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Páje s kuřetem a houbami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Snadné Na 3–4 páje podle velikosti forem

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1369 kcal
Bílkoviny 92 g
Sacharidy 76 g
Tuky 66 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křehké těsto, vypečená kůrka a lahodná náplň – lahodné slané páje je nejlepší odpovědí na zkracující se dny a stále chladnější počasí. 

Suroviny

základní těsto
poloviční dávka
na vymazání formy
vejce 1 ks
rozšlehané, na potření
Na náplň
hřibovité
olivový olej 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
na kousky o velikosti 2 cm
větší, nadrobno
na plátky (pár hezkých plátků na ozdobu)
tymián 3 snítky
odrhnuté lístky
česnek 2 stroužky
podrcené
pažitka 2 PL
nasekaná

Postup

1

Sušené houby namočte do 200 ml horké vody a nechte 30 minut nasáknout.

2

V pánvi rozehřejte olej a opečte na něm osolené a opepřené kuřecí maso dozlatova. Kuře vyjměte a dejte stranou. Do uvolněné pánve přidejte máslo a opékejte na něm pozvolna cibuli, až začne zlátnout. Přidejte žampiony, lístky tymiánu, nadrcený česnek a opékejte asi 10 minut. Pak vraťte do pánve kuře, přidejte mouku, víno, lesní houby i s tekutinou a provařte, až se tekutina téměř vypaří. Nakonec vmíchejte nasekanou pažitku a zakysanou smetanu. Nechte vychladnout.

3

Připravte těsto a předehřejte troubu na 180°C. Tři čtvrtiny těsta rozválejte, vyložte jím formy vymazané sádlem a naplňte připravenou směsí. Rozválejte zbytek těsta, udělejte z něj pokličky a spojte je s okrajem těsta ve formě. Vytvarujte ozdobný okraj. Potřete vejcem, nahoru dejte pěkný plátek žampionu a udělejte zářezy nožem, aby měla kudy unikat pára. Vložte do trouby a pečte cca 25 minut dozlatova.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/11

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...