Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Palačinky plněné špenátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 30
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3063 kcal
Bílkoviny 161 g
Sacharidy 386 g
Tuky 90 g
Vláknina 40 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Slané palačinky plněné špenátem a riccotou jsou kombinace, která nikdy nezklame! Stačí si připravit základní těsto na palačinky a pak ho podle chuti naplnit čím chcete. Místo ricotty vyzkoušejte mozzarellu nebo jiný oblíbený sýr. Chutné jsou i kousky kuřete, které zvlášť osmažte, dochuťte a pak přidejte do palačinky se špenátem. Zkrátka recept na rychlou a sytou večeři, která potěší celou rodinu.

Suroviny

Na klasické palačinky
sůl 1 špetka
vejce 2 ks
mléko 500 ml
olej
na smažení
Na pohankové palačinky
mouka celozrnná 100 g
mouka pohanková hladká 150 g
sůl 1 špetka
vejce 2 ks
mléko 350 ml
dle potřeby, možno více
olej
na smažení
Na náplň
ricotta 1 kelímek
česnek 2 stroužky
sůl
pepř
Na omáčku
400 g, může být i směs s bylinkami nebo česnekem
sůl
pepř
nemusí být

Postup

1

Nejdříve připravte klasické nebo pohankové palačinky. V hlubší míse smíchejte mouku, sůl, vejce a mléko. Ruční metlou zlehka prošlehejte na řídké těsto. Nechte čtvrt hodiny stát.

2

V pánvi rozpalte asi lžíci oleje. Potom vlijte trochu těsta, naběračkou ho rozetřete co nejvíc do tenka a palačinku pečte po obou stranách dozlatova; trvá to zhruba tři minuty.

3

Špenát rozmrazte v mikrovlnné troubě nebo rozehřejte v hrnci. Pokud pustí hodně vody, vymačkejte ji. Riccotu vyklopte do misky, prolisujte do ní česnek a vydatně osolte a opepřete; vmíchejte špenát. Směsí potřete palačinky.

4

Rajčata vlijte do rendlíku, osolte, opepřete, případně přilijte bujon. Za občasného míchání prohřejte. Vzniklou omáčku podávejte k palačinkám.

Čerstvý listový špenát spařte v cedníku vařící vodou. Vymačkejte ho a smíchejte s ochucenou riccotou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/2

Komentáře

25.01.2015 18:59

super rychlé a moc dobré! Riccotu jsem nahradila tvarohem a ničemu to neuškodilo :)

14.09.2007 07:58
Recept se nachází v č.2/07, str.19

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč