Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Panna cotta ochucená dvojí čokoládou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8/5 Počet hodnocení: 29
Více než hodinu Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2612 kcal
Bílkoviny 36 g
Sacharidy 140 g
Tuky 211 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bílá a mléčná čokoláda v jednom dezertu

Suroviny

jemně mletá
prosátý, či krupicový
rozpůlený, vyškrábaný (včetně dřeně)
rostlinný olej
na vytření formiček
nasekaná
nasekaná

Postup

1

Do mističky dejte 2 lžíce vody a vsypte želatinu. Nechte 5 minut stát, aby absorbovala vodu. Šest formiček o objemu 125 ml velmi jemně vymažte olejem. Smetanu vlijte do rendlíku spolu s cukrem a vanilkou, zahřívejte na středním plameni. Občas zamíchejte, nechte smetanu přijít k varu. Pak polovinu odlijte do čistého rendlíku.

2

Do každého rendlíku přidejte jinou čokoládu a míchejte, aby se rozpustily. Pak přidejte do každého rendlíku polovinu nabobtnalé želatiny a za stálého míchání vařte 1–2 minuty, aby se rozpustila. Směsi každou zvlášť sceďte.

3

Odložte směs s bílou čokoládou. Smetanu s mléčnou čokoládou rozdělte do formiček a dejte na cca 20 minut do mrazáku. Pak zalijte bílou směsí a dejte na 4 hodiny do chladničky, aby panna cotta ztuhla; pět minut před podáváním vyndejte a vyklopte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...