Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Patrikova chilli omáčka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné Na cca 1 litr

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1117 kcal
Bílkoviny 13 g
Sacharidy 154 g
Tuky 39 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Množství surovin v téhle omáčce záleží hodně na vás – jak moc ji chcete pálivou, česnekovou, ovocnou... to všechno závisí jen a jen na vaší chuti!

Suroviny

NA ZÁKLADNÍ OMÁČKU
olivový olej 2 PL
cibule 1 hrnek
nadrobno nakrájené
na proužky (nemusí být)
česnek 3 stroužky
nasekaných
nakrájených na kostičky
ocet 100 ml
(druh dle chuti)
sůl 2 ČL
NA UZENOU VARIANTU
melasa 2 PL
paprika mletá uzená 2 PL
NA KOŘENĚNOU VARIANTU
římský kmín 1 PL
NA OVOCNOU VARIANTU
ovoce
nakrájené broskve, meruňky, švestky... (množství a druh podle chuti a sezony)

Postup

1

V hrnci rozehřejte olej, přidejte cibuli, papriky (chcete-li je použít) a česnek a chilli papričky. Restujte, dokud cibule nezačne hnědnout. Pak přidejte cukr a nechte lehce zkaramelizovat. Potom ztlumte teplotu a přidejte rajčata, ocet a sůl. Vařte za občasného míchání asi 10–15 minut, dokud rajčata nezměknou. Vše dejte do kuchyňského robotu a rozmixujte. Horkou omáčku nalijte do vyvařených sklenic a uzavřete. Skladujte v chladnu.

2

Pokud chcete uzenou nebo jinou variantu, po rozmixování přidejte suroviny pro tu kterou variaci, znovu rozmixujte a pak ještě 10 minut prohřívejte. Teprve potom rozdělujte do sklenic.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/10

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...