Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pavlova s bezovým sirupem a kiwi
Pavlova s bezovým sirupem a kiwi
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Pavlova s bezovým sirupem a kiwi

5/5 Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2529 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 252 g
Tuky 140 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

O původ slavné pavlovy se pomyslně přetahují Australané s Novozélanďany. Jediné, co můžeme považovat za jisté, je, že dort nese jméno ruské primabaleríny a tanečnice Anny Pavlovny Pavlovové a svým vzhledem má připomínat lehoučkou a nadýchanou baletní sukni. Nejlépe k ní ladí nakyslejší ovoce – kiwi je proto opravdu skvělou volbou.

Suroviny

škrob 1 ČL
kukuřičný
sirup z bezových květů 5 PL
mandle plátky 3 PL
kiwi 1 ks
oloupané a nakrájené na drobné kostičky

Postup

1

Troubu předehřejte na 150°C. Bílky vyšlehejte do měkkých špiček, pak po troškách vešlehejte krupicový cukr a pokračujte dál, až hmota začne být lesklá. Vešlehejte kukuřičný škrob a 1 lžičku citronové šťávy.

2

Hmotu naneste na plech vyložený pečicím papírem tak, aby utvořila kolo o průměru cca 20 cm s mírnou prohlubní uprostřed. Vložte do trouby a ztlumte ji na 140°C. Pečte 1 hodinu, pak troubu vypněte, mírně pootevřete dvířka a nechte v ní pavlovu vychladnout.

3

Vychladlou pavlovu přeneste na servírovací talíř. Těsně před podáváním ušlehejte smetanu tak, aby začala tuhnout. Pak přidejte 2–3 lžíce sirupu a pokračujte ve šlehání, aby šlehačka ztuhla, ale byla vzdušná a nezačala se proměňovat v máslo. Naneste na prostředek pavlovy.

4

V pánvi na středním ohni nasucho opražte mandlové lupínky. Až začnou zlátnout, prosejte na ně moučkový cukr, protřeste v pánvi a odstavte. V misce promíchejte kiwi a 2 lžíce sirupu, naneste na šlehačku a posypte mandlemi.

NĚCO NAVÍC
Další skvělý ovocný doprovod tvoří jahody a mučenka (oblíbená u protinožců) či směs drobného ovoce (borůvky, maliny, jahody, bílý či červený rybíz). Sypat lze i nesolenými pistáciemi.

Recept i fotografie převzaty z Olive Magazine.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/2

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...